

زردی یک بیماری نیست و در مورد اکثریت نوزادان خطرناک نمی باشد. زردی به علت افزایش میزان رنگدانه بیلی روبین ناشی از تخریب گلبول های قرمز خون و عدم توانایی ریه ها در جذب و دفع آن، به وجود می آید. با یک آزمایش خون، میزان بیلی روبین مشخص می گردد و در صورتی که از حد معینی بیشتر باشد باید درمان شود. در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد:فتوتراپی یا نور درمانی، شیر مادر، نور خورشید، تعویض خون.درمان زردی
فتوتراپی یا نور درمانی
زردی به وسیله قرار دادن نوزاد در زیر یک لامپ اشعه ماورای بنفش، در حدود ۱۲ ساعت، درمان می گردد. این بهترین راه درمان است. البته در مواردی ممکن است عوارض غیر قابل جبرانی، به بار می آورد. برای اطلاعات بیشتر در این باره به مقالات مرتبط با نور درمانی در سایت فرزند مراجعه نمایید.
شیر مادر
تغذیه از شیر مادر به میزان کافی می تواند در رفع زردی موثر باشد. پر آب نگه داشتن نوزاد، می تواند موجب تحریک مجرای گوارشی او گردد. شما باید تغذیه صحیح داشته باشید و به دفعات مکرر حتی بیش از ۱۰ بار در شبانه روز، به فرزند خود شیر بدهید؛ تا مایعات بدن نوزاد افزایش یابد.
نور خورشید
نگه داشتن پوست نوزاد، در معرض نور خورشید، البته نه به طور مستقیم بلکه در سایه آفتاب و یا از طریق پنجره می تواند به از بین بردن بیلی روبین کمک کند.
تعویض خون
در صورتی که زردی با انجام فتو تراپی درمان نشود، بالا ماندن بیلی روبین می تواند منجر به کرنیکتروس شود. در این حالت، پزشک ممکن است با دو برابر حجم خون، خون نوزاد را تعویض نماید. این موضوع عوارضی در پی دارد، ولی باعث جلوگیری از تخریب سلول های مغزی می گردد. در اکثر موارد یک بار تعویض خون کافی می باشد؛ ولی گاهی مواردی نیاز به تکرار تعویض خون داشته اند. در نوزادان نارس و بیمار، مقدار کم بیلی روبین نیز، می تواند منجر به کرنیکتروس شود.